Салата с водорасли, сушени домати и риба тон в сусам

Продукти

  • 200 г зелени салати микс
    (измити и изчистени)
  • 2 домата
  • 1 морков
  • 1 чабата
  • 200 г риба тон
    филе
  • 50 г сусам
    (бял и черен)
  • 10 г сухи водорасли
  • 0,5 краставица
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 1 лимон
  • чесън
  • захар
  • сол

Начин на приготвяне

  1. Доматите нарязваме на едри кубчета, поръсваме ги със захар, сол и малко зехтин. 
  2. Печем ги на 160 градуса 30-40 минути в тавичка. След изпичане ги поливаме със зехтин, чесън и босилек за да се мариноват. 
  3. Нарязваме морковите и краставиците на гредички.
  4. Сотираме рибата тон от всички страни, осоляваме я и я поръсваме със сусама. Увиваме я в пластик фолио за да се залепи по-добре сусама. 
  5. Чабатата режем на едри кубчета, които изпържваме в зехтин със парченца чесън. 
  6. Водораслите накисваме във вода за около 5 минути , след което ги прецеждаме.  
  7. В голяма купа объркваме всички салати и водораслите, овкусяваме със зехтин, сусамово олио и лимон.