Салата с булгур, нар и мента

Продукти

  • 1 ч.ч. булгур
  • 1 нар
  • 250 гр сирене "фета"
  • 1 червен лук
  • прясна мента
  • зехтин
  • сол
  • 1 лимон
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне

1. Сваряваме булгура и прецеждаме. Оставяме да се охлади (може и да разстелем върху кърпа). Нарязваме на ситно червения лук и магданоза.

2. Изчистваме семената на 1 нар. Нарязваме сиренето фета на кубчета. Приготвяме дресинг от зехтин и сока на един лимон (в съотношение 3:1) и разбъркваме дресинга с тел, за да се получи кремообразна консистенция.

3. Разбъркваме булгура с лука, магданоза, посоляваме на вкус и добавяме дресинга. Сервираме като декорираме с нар, сирене фета на кубчета и листа прясна мента.