Рибно руло

Продукти

  • 5 г бял пипер
  • 5 г сол
  • 3 листа точени кори
  • 1 лимон
  • 2 жълтъка
  • 2 белтъка
  • 1 кг сьомга филе
  • За плънката:
  • 50 мл бяло вино
  • 50 г масло
  • 100 г праз лук
  • 500 г спанак пресен
  • 5 г сол
  • 5 г бял пипер

Време: 55 мин.
Ниво: средно

Large ribno rulo

Начин на приготвяне

  1. Изпичаме сьомгата покрита с фолио на 180 градуса, до пълна готовност.
  2. Нарязваме или накъсваме сьомгата и настъргваме кората на един лимон.
  3. Към вече готовата сьомга, прибавяме лимоновата кора и двата белтъка.
  4. Овкусяваме със солта и белия пипер, и разбъркваме добре.
  5. За плънката: изчистваме спанака, нарязваме праз лука и ги задушаваме съвсем леко в маслото за 3-4 минути. След това сипваме бялото вино.
  6. Овкусяваме със солта и белия пипер.
  7. Разстиламе точените кори и в единия край по дължина слагаме от сьомгата, върху нея от плънката, и върху планката отново от сьомгата.
  8. След това започваме да завиваме рулото, като при завиване двата края прегъваме навътре за да не изпадне пълнежа.
  9. Разбиваме жълтъците и намазваме рулото.
  10. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, до получаване на златиста коричка.