Риба с каперси

Продукти

  • 1 връзка магданоз
  • пипер
  • 10 гр. лимонов сок
  • сол
  • 4 с.л. бяло вино
    сухо
  • 3 с.л. олио
  • 720 гр. риба
    (4 риби)
  • 1 кг. картофи
    пресни
  • 20 гр. каперси
  • 70 гр. маслини
    черни, обезкостени
  • 1 скилидка чесън

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме картофите в леко подсолена вода.
  2. Междувременно приготвяме соса. В малка купичка разбъркваме добре 2 с.л. олио, лимоновия сок, счукания чесън, каперсите и ситно нарязаните магданоз и маслини.
  3. Почистваме рибата и я намазваме с малко олио. След това я овалваме хубаво в сол и черен пипер на вкус.
  4. Пържим я от двете страни в нагорещен с олио тиган, около 5 - 6 минути.
  5. Изваждаме рибата от тигана и в него изсипваме виното. Изчакваме го да кипне леко.
  6. Добавяме соса в тигана при виното и оставяме около 1 минута. Махаме от котлона.
  7. Обелваме картофите и ги намачкваме на пюре с дървена решетъчна лъжица.
  8. Сервираме рибата топла с картофеното пюре, гарнирани със соса. 

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).