Редена салата със скариди

Продукти

  • 1 с.л. кетчуп
  • 2 с.л. майонеза
    лека
  • 100 г скариди
  • 0,5 краставица
  • 1 морков
  • 200 г царевица
    сладка, от консерва
  • 1 маруля
  • 1 яйце

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме яйцето в тенджерка с вряща вода за 8 минути. 
  2. Отцеждаме и го охлаждаме под течаща студена вода. Обелваме и го нарязваме. 
  3. Редим салатата в купа – първо марулята, след това царевицата, моркова, краставицата, яйцето и завършваме със скаридите, които запържваме леко в зехтин. 
  4. В купичка разбъркваме майонезата и кетчупа с няколко капки сос "Табаско" и изсипваме дресинга върху салатата. 
  5. По желание, я сервираме с резен лимон.