Ръжено хлебче с козе сирене

Продукти

  • 1 с.л. брашно
    от елда
  • 1 ч.л. ленено семе
    смляно
  • 1 с.л. тиквени семки
    смлени
  • 5 с.л. ръжени семена
    смлени
  • 300 г ръжено брашно
  • 1 с.л. сок от грейпфрут
  • 1 пак. мая
    за хляб, суха
  • 0,5 с.л. грейпфрут
    настъргана кора
  • 1 ч.л. маково семе
  • вода
    хладка, колкото поеме
  • 120 г козе сирене

Начин на приготвяне

  1. Замесваме хляб от ръженото брашно, смлените ръжени семена, смлените тиквени семки, смляното ленено семе, брашното от елда, сокa от грейпфрут, маята, настърганата кора от грейпфрут, маковото семе и хладка вода колкото поеме. Ако тестото стане много твърдо, добавяме и малко бяло брашно.
  2. Оставяме го да втаса за около 40 минути.
  3. След това в тавичка с хартия за печене, оформяме хлебчето и го печем в загрята фурна, на 250 градуса, около 30 минути.  
  4. След като поизстине го режем на филийки и слагаме козе сиренце. Запичаме ги до златисто на умерена фурна.