Плодова пица

Продукти

  • 30 г ягоди
  • 1 ванилия
  • 20 г пудра захар
  • 1 пак. крема сирене
  • 1 ч.л. сода
  • 1 яйце
  • 2 с.л. брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • 150 г масло
    , леко разтопено (на стайна температура)
  • 20 г малини
  • 20 г боровинки

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцето, маслото и захарта, докато получим кремообразна, еднородна смес.
  2. Добавяме брашното и содата. Получаваме тесто, което месим около 10 минути.
  3. В намаслена тава, постиламе хартия за печене "FINO" и разстиламе тестото.
  4. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 15 минути.
  5. Оставаме готовото тесто да се охлади, на стайна температура.
  6. Междувременно приготвяме "плънката", като смесим крема сиренето със захарта и го разбъркаме добре.
  7. Почистваме плодовете. Нарязваме ягодите. Малините и боровинките оставяме цели.
  8. След като тестото се е охладило го намазваме с крема.
  9. След това нареждаме плодовете.
  10. Охлаждаме и сервираме.