Пица със смляно телешко месо

Продукти

  • за плънката:
  • 1 глава лук
  • 200 г телешко месо
    мляно
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 1 домат
    настърган
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка босилек
    пресен, нарязан или смлян
  • 2 г риган
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 1 чушка
  • 1 домат
  • 280 г кашкавал
    настърган
  • за тестото:
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 15 г мая
    прясна
  • 120 мл. вода
    топла
  • 3 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне

  1. Приготвяме тестото като разтваряме маята в малко топла вода и изчакваме 5 минути. 
  2. Пресяваме брашното през сито в купа, добавяме солта и захарта. Oформяме кладенче в средата на брашното и изсипваме маята. 
  3. Приготвяме топла вода в отделен съд и започваме да месим като добавяме вода, докато получим меко тесто. Накрая добавяме зехтина и домесваме докато стане гладко тесто. 
  4. Оставяме да престои един час и да удвои размера си, покрито с кърпа. 
  5. След това омесваме още веднъж и разточваме според големината на съда, в който ще печем. (От тази доза стават две пици по 35см).
  6. Плънката: Смесваме доматеното пюре заедно с настъргания домат и намазваме тестото. Добавяме смачкан чесън, сол, черен пипер, риган и босилек.
  7. В тиган нагряваме захтина и задушаваме телешко месо с лука. Добавяме върху пицата.
  8. Нареждаме обеления и нарязан на кръгчета домат, нарязаната на кръгчета чушка и покриваме с настърган кашкавал.
  9. Печем около 20-30 минути, в предварително загрята на 170 градуса фурна.