Пица със сметана, пиле и чесън

Продукти

  • 20 г маслини
  • 1 чушка
  • 60 г пилешко месо
  • 50 г лук
  • 100 г гъби
  • 100 г моцарела
  • 150 г кашкавал
  • 40 мл. сметана
  • 1 домат
  • 1 тесто за пица, готово
  • 1 г черен пипер

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large pitsa sas smetana pile i chesan

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и нарязваме зеленчуците. Поставяме ги в отделни купички.
  2. Почистваме и нарязваме пилешкото месо. 
  3. Разточваме тестото* върху набрашнен плот с помощта на точилка, с големина по избор.
  4. Поставяме го в намазана със зехтин тава и отгоре слагаме сметаната, настъргания кашкавал, моцарелата, доматите, гъбите, чушките, маслините, лука, чесъна и местото. 
  5. Печем пицата в предварително загрята фурна, за около 10-15 минути.
  6. Поръсваме с черен пипер и сервираме.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".