Пилешко с бок чой

Продукти

  • 50 гр соев сос
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 100 гр зеленчуков бульон
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.ч. нарязани гъби
  • 1 ч.ч. червена чушка
  • 1 стъбло целина
  • 2 ч.ч. тънко нарязан бок чой
  • 2 с.л. олио
  • 100 гр брашно
  • 1 кг пилешко филе
  • 1 с.л. сухо шери
  • 0,5 с.л. сух джинджифил
  • 2 ч.ч. варен дългозърнест ориз
  • 0,5 ч.ч. нарязан зелен лук

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large pileshko s bok choy

Начин на приготвяне

1. Измиваме и подсушаваме месото с кухненска хартия. Нарязваме го на лентички. Овалваме го в брашното.

2. Загряваме олиото в голям незалепващ тиган на средно-висока температура. Добавяме месото и пържим за около 3-4 мин.

3. Добавяме бок чой, счуканите скилидки чесън, бульона, соевия сос, царевичното нишесте, шери, и джинджифил. Добавяме и нарязаните на лентички чушки, гъби и целина. Разбъркваме добре и продължаваме да готвиме още около 5-6 минути.

4. Сервираме върху ориз и поръсваме със зелен лук.

5. Бок чой е представител на зелевите растения, можете да го намерите на зеленчуковите пазари. В рецептата можете да го замените с китайско зеле.