Пилешки пържоли с кашкавал и синьо сирене

Продукти

  • 50 г синьо сирене
  • черен пипер
  • 60 г сирене ементал , настъргано или кашкавал
  • сол
  • 10 г масло
  • 4 пилешки пържоли филе

Време: 45 мин.
Ниво: средно

Large pileshki parzholi s kashkaval i sinyo sirene

Начин на приготвяне

  1. Пържолите се посоляват и подправят с черен пипер. 
  2. Напръскват се с малко зехтин и се покриват с фолио. 
  3. Начукват се с дървено чукче. 
  4. В тиган се поставя маслото и се загрява на среден огън. 
  5. Пържолите се запичат от двете страни. 
  6. След това се поръсват със синьото сирене и настъргания Еметал, и се поставят във фурна да се запекат. 
  7. Пържолките се поднасят горещи, гарнирани с печени картофки и свежа салата по избор.