Пилешки крилца по цейлонски

Продукти

  • 6 пилешки крилца
  • 0,5 ч.л. канела
  • 1 ч. л. джинджифил
  • 100 мл. бяло вино
  • 2 резена лимон
  • 2 с.л. мед
  • 50 мл. соев сос
  • 3 скиридки чесън
  • олио

Начин на приготвяне

  1. Във вряща вода пускаме резенчетата лайм, настъргания джинджифил, чесъна, канелата, меда, бялото вино и соевия сос. Добавяме пилешките крилца и варим до готовност. Овкусяваме със сол и черен пипер.
  2. Отцеждаме внимателно крилцата и ги запържваме в загрято олио до златистокафяв цвят.
  3. Сервираме с резенчета лимон по желание.