Пилешки крилца на барбекю

Продукти

  • 800 г пилешки крилца
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. чубрица
  • 2 с.л. ракия
  • 1 ч.ч. олио

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме крилцата. 
  2. Подправяме ги на вкус с подправките и ги мариноваме с ракията и соевия сос за поне 1 час. (Може да ги приготвим и от предната вечер, като след мариноването ги слагаме в хладилника).
  3. Запалваме барбекюто и печем крилцата от двете страни, като ги мажем с олиото и ги поливаме с останалата марината.
  4. Готовите крилца слагаме в тенджерка с капак и хубаво я разклащаме.
  5. Сервираме с много салата според сезона.