Пилешки бутчета с билки

Продукти

  • 4 пилешки бутчета
  • 330 мл. бира
  • 3 скилидки чесън обелени и смачкани
  • 1 ч. л. сол
  • 1 ч. л. захар
  • 1 с. л. червен пипер
  • 2 г черен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • 25 г риган пресен, ситно нярязан
  • 20 г босилек пресен, ситно нярязан
  • 20 г мащерка прясна, ситно нярязана
  • 20 г розмарин

Време: 70
Ниво: лесно

Large pileshki butcheta s bilki

Начин на приготвяне

  1. Застиламе тава за печене с фолио. Втриваме солта, черния, червения пипер, ригана, босилека, мащерката, розмарина и чесъна в бутчетата. 
  2. Върху него поставяме бутчетата, добавяме зехтина и бирата.
  3. Завиваме ги леко с фолиото и ги печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 50 минути.
  4. Сервираме веднага с гарнитура по желание.