Пилешка супа със застройка

Продукти

  • 15 зърна черен пипер
  • сол
  • 1 дафинов лист
  • 1 резен целина
  • листа целина
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 500 пилешко филе
  • 1 яйце
  • магданоз
  • 1 лимон
  • 100 г ориз
  • 50 г масло

Начин на приготвяне

1. Измиваме пилешкото филе и го слагаме в подсолена вряща вода, добавяме нарязаната на ситно (или настъргана на ренде) глава лук, моркови, целина, черен пипер и дафинов лист.

2. След като месото се свари, изваждаме го и го нарязваме на дребни парченца, които запържваме в маслото.

3. Добавяме ориза в супата и след като се свари, добавяме и месото. Сваляме от котлона и приготвяме застройката. Изцеждаме сока на един лимон, разбиваме яйцето и добавяме лимоновия сок. Добавяме малко от супата, докато не изравним температурата на застройката и супата.

4. Добавяме застройката към супата и сервираме поднесена със ситно нарязан магданоз. По желание може да декорираме със запържени крутони.