Пилешка супа с фиде

Продукти

  • 1 връзка магданоз
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 40 г фиде
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 1 пиле
  • 2 картофа

Начин на приготвяне

  1. В голяма тенджера слагате около 2 литра вода, добавяте пилешкото месо и сол на вкус. По време на варенето на пилето ще се образува пяна, която трябва да отстраните. 
  2. След като се свари пилето, извадете месото от бульона и го прецедете. 
  3. Нарязвате зеленчуците на малки кубчета. Към бульона добавете първо морковите и лука. След като поврят 5 минути добавете и нарязаните на дребно картофи, а след още 5 минути добавете и натрошеното фиде и варете до пълно сваряване на фидето и картофите. 
  4. Обезкостете свареното пилешко месо и го накъсайте на дребни парченца, които добавете към супата. 
  5. Накрая, след като свалите пилешката супа от котлона поръсете със ситно нарязан магданоз.