Пиле с гъби и моркови

Продукти

  • 100 мл. вода
  • черен пипер на вкус
  • 30 г подправка за пиле
  • дафинов лист
  • олио
  • 2 глави лук
  • 250 г моркови
  • 200 г гъби
  • 1 пиле
  • 250 мл бяло вино

Време: 1 ч. и 45
Ниво: професионално

Large pile s gabi i morkovi

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме морковите на едро.  Слагаме ги в намаслена тава и ги посоляваме на вкус.
  2. Нарязваме и посоляваме гъбите. Прибавяме ги при морковите.  
  3. Добавяме няколко зърна черен пипер и няколко листа дафинов лист. 
  4. Обелваме и нарязваме лука, и го прбавяме към останалите зеленчуци. 
  5. Добавяме малко олио, виното и около 100 мл. вода. 
  6. Почистваме и разрязваме пилето и го поставяме при зеленчуците. 
  7. Отгоре поръсваме с подправката за пиле. 
  8. Печем в предварително загрята умерена фурна (180 градуса), около час и половина. 
  9. Ястието сервираме с картофено пюре и малко ситно нарязан пресен магданоз.