Пиле с бяло вино

Продукти

  • 250 мл. бяло вино
  • 1 бульон пилешки, от кубче
  • 1 глава лук
  • 450 гр. гъби
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.л. естрагон изсушен
  • 1 ч.л. черен пипер смлян
  • 1 ч.л. сол
  • 3 с.л. брашно
  • 6 парчета пилешко месо бяло, без костите

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large pile s byalo vino

Начин на приготвяне

  1. Смесваме брашното, солта, черния пипер и естрагона. В сместа овалваме месото. 
  2. В тиган загряваме част от мазнината и добавяме нарязаните гъби и лук. Задушаваме 15-20 минути, докато се изпари течността. Изваждаме ги на топло. В същия тиган изсипваме останалата мазнина и запържваме месото от двете страни, докато стане златисто. Отделяме го в друг съд. 
  3. Наливаме в тиган бульона, добавяме бялото вино и гъбено-лучената смес. Задушаваме 1-2 минути.
  4. Поливаме пилешките филета със соса. 
  5. Сервираме веднага.