Пикантно пиле с лайм и чесън

Продукти

  • 3 с.л. сок от лайм
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 с.л. масло
  • 1,4 ч.л. мащерка
    , изсушена
  • 1,4 ч.л. магданоз
    , изсушен
  • 1 пиле
    , изпечено до полуготовност
  • 1,8 ч.л. лук
    на прах
  • 1,4 ч.л. чесън
    на прах
  • 1,8 ч.л. паприка
  • 1,4 ч.л. червен пипер
    , лют
  • 1,4 ч.л. черен пипер
  • 3,4 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. В малка купа смесваме солта, черния пипер, червения пипер, паприката, чесъна на прах, магданоза и мащерката. 
  2. Със сместа натъркаваме добре пилето от двете страни.
  3. В дълбок тиган загряваме маслото и зехтина. 
  4. Добавяме пилето и пържим до златистокафяво, около 6 минути за всяка страна. 
  5. Добавяме чесъна и сока от лайм. 
  6. Разбъркваме добре и готвим още 5 минути. 
  7. Преместваме пилето в оребрен тиган за около 2 минути, за всяка страна. 
  8. Готовото месо сервираме с гарнитура по избор.