Пикантни шоколадки

Продукти

  • 100 г масло
  • 100 г тъмен шоколад
    минимум 60% какао
  • 130 г захар
  • 3 яйца
  • 1 с. л. брашно
  • 1 к. л. чили
    на прах или лютив черен пипер
  • бадеми
    или други ядки за поръсване

Начин на приготвяне

  1. На водна баня разтопяваме маслото и шоколада. Смесваме хубаво захарта заедно с охладения разтопен шоколад. След това добавяме едно по едно яйцата. Накрая добавяме чилито и пресятото брашно. Разбъркваме много хубаво до получаването на хомогенна смес.
  2. Намазваме формички с масло, след което ги поръсваме с брашно.
  3. Разпределяме сместа в купичките и печем във фурната на 180 градуса, за 10-15 минути.
  4. Сервираме, като поръсваме с филирани бадеми и малко сметана.