Печено пилешко месо с бира и чесън

Продукти

  • 5 скилидки чесън
    обелени и смачкани
  • 330 мл бира
  • 800 г пилешко месо
    с кожата или бутчета
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 с.л. черен пипер
  • 2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

  1. Застиламе тава за печене с фолио. Втриваме солта, черния, червения пипер и чесъна в месото. 
  2. Върху него поставяме пилешкото месо, добавяме зехтина и бирата.
  3. Завиваме го леко с фолиото и ги печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 50 минути.
  4. Сервираме веднага с гарнитура по желание.