Печени пресни картофи

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 връзка копър
  • 1 скилидка чесън
  • 1 кг. пресни картофи

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и изтъркваме добре картофите. Нарязваме ги на едри кръгчета.
  2. Слагаме ги в тава, в която добавяме ситно нарязаните чесън и копър.
  3. Сипваме малко зехтин, поръсваме със сол и черен пипер, може и с една щипка сух розмарин или босилек, но много малко, за да не превземат вкуса на копъра. Заливаме с една малка чашка вода и разбъркваме добре.
  4. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна.
  5. Сервираме горещи.