Печени пълнени картофи със зелен лук, яйца и бекон

Продукти

  • 40 г кашкавал
  • 4 парченца бекон
  • черен пипер
  • 4 яйца
  • 0,5 домат рендосан
  • 15 мл олио
  • 10 г масло
  • 40 г сирене
  • 20 г зелен лук
  • 2 картофи

Време: 60 мин.
Ниво: средно

Large 2015 05 26 15 06 59 0300 0 1 2 3 4

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и издълбаваме картофите като ладии. 
  2. Приготвяме плънка от задушените в малко мазнина ситно нарязан лук и доматите, към които след отстраняването им от огъня прибавяме натрошеното сирене и кашкавала. 
  3. Напълнените картофи заливаме с мазнината, чукваме по 1 яйце на всеки, поръсваме с малко черен пипер и печем до омекване. Добавяме листчетата бекон и отново ги запичаме леко. 
  4. Поднасяме със салата по избор.