Печени картофи с розмарин

Продукти

  • 200 мл. вода
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 100 г масло
  • 20 г розмарин пресен
  • 500 г картофи

Време: 90 мин.
Ниво: лесно

Large pecheni kartofi s rozmarin

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и сваряваме картофите. Обелваме ги и ги нарязваме.
  2. Измиваме и нарязваме на ситно розмарина.
  3. В тава слагаме картофите, маслото, сол и черен пипер на вкус. Добавяме водата.
  4. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40 минути.
  5. Добавяме розмарина, разбъркваме и връщаме тавата отново във фурната за 10-15 минути.
  6. Сервираме като предястие или гарнитура.