Печени картофи с морска сол и мащерка

Продукти

  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 100 г масло
  • 20 г мащерка , прясна
  • 500 г картофи
  • 200 мл вода

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large pecheni kartofi s morska sol i mashterka

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и сваряваме картофите. Обелваме ги и ги нарязваме. 
  2. Измиваме и нарязваме на ситно мащерката. 
  3. В тава слагаме картофите, маслото, сол и черен пипер на вкус. Добавяме водата. 
  4. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40 минути. 
  5. Добавяме мащерката, разбъркваме и връщаме тавата отново във фурната за 10-15 минути.
  6. Сервираме.