Печени картофи с домати и лук

Продукти

  • 500 г картофи
  • 2 глави лук
  • 2 домата
  • 100 г масло
  • 0,5 връзка магданоз
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 6 с.л. майонеза
  • 5 с.л. кетчуп
  • червен пипер за поръсване

Време: 55 мин.
Ниво: лесно

Large pecheni kartofi s domati i luk

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме картофите, лука и доматите.
  2. Поставяме ги в тава и добавяме маслото. Разбъркваме внимателно.
  3. Добавяме сол и черен пипер на вкус. Добавяме около 1 ч.ч. вода и поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 45-50 минути.
  4. Изваждаме от фурната и заливаме с майонезата и кетчупа. Поръсваме с малко червен пипер.
  5. Добавяме ситно нарязания магданоз и сервираме.