Печени агнешки ребра

Продукти

  • 4 с.л. олио
  • 15 г сол
  • 1 лимон
  • 2 г мащерка
  • 2 розмарин листа
  • 5 г червен пипер
  • 2 г черен пипер
  • 100 г лук
  • 1 кг. агнешко месо - ребра

Време: 2 ч.
Ниво: средно

Large pecheni agneshki rebra

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме ребрата на порции. 
  2. Смесваме стритите на прах листенца розмарин и мащерка с червения и черния пипер. 
  3. След това поръсваме месото направената от подправките смес. 
  4. Поставяме ребрата в тавичка, заливаме ги с една чаша хладка вода и добавяме растителното масло. Покриваме тавичката с намокрена хартия, върху която поръсваме солта. Печем в умерена фурна до пълно омекване на месото. 
  5. Сервираме с гарнитура по избор.