Печена сьомга със сусамов сос

Продукти

  • сол на вкус
  • 10 мл зехтин
  • 40 г сладък сос терияки
  • 20 г сусам , печен
  • лайм изцеден на сок
  • 160 г филе от сьомга

Време: 25 мин.
Ниво: средно

Large pechena syomga sas susamov sos

Начин на приготвяне

  1. Посоляваме сьомгата и я намазваме със соса Терияки, предварително смесен със зехтина. 
  2. Слагаме намазаната сьомга върху пергаментова хартия и поръсваме със сусама. 
  3. Печем в предварително загрятата до 200 градуса фурна, около 10-15 минути. 
  4. Преди сервиране поливаме сьомгата със сок от лайм на вкус, и по желание гарнираме със свежи зеленчуци.