Печена кокосова пъстърва

Продукти

  • 1 ч.л. корен от джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • 1 пъстърва
  • 1 с.л. бадеми
    смлени
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 2 зелени чили чушки
  • 1 ч.л. гарам масала
    (или микс от кардамон, канела, карамфил, кимион, черен пипер)
  • 200 мл. кокосово мляко
  • 1 с.л. кориандър
    листа
  • лимонов сок
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • 100 г ориз

Начин на приготвяне

  1. Овкусяваме рибата с лимонов сок, зехтин и сол.
  2. За соса нарязваме чесъна, лютата чушка и кориандъра и настъргваме джинджифила. Смесваме всичко в купичка, като добавяме бадемите, доматеното пюре, гарам масалата и кокосовото мляко. Подправяме със сол и черен пипер.
  3. В тавичка с хартия за печене поставяме рибата и отгоре заливаме със соса. Печем във фурната на 200 градуса, около 15 минути.
  4. В подсолена вода сваряваме ориза и сервираме като гарнитура към рибата.