Пай с тиква

Продукти

  • 1 маслено тесто
  • за плънката:
  • 600 г тиква
    печена
  • 100 г захар
  • 4 яйца
  • 100 мл. сметана
    сладкарска
  • 0,5 ч.л. канела
  • 100 мл. прясно мляко
  • 1 ванилия
  • 1 г джинджифил

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата със захарта.
  2. Пасираме тиквата и я я добавяме към яйцата и захарта. 
  3. След това добавяме прясното мляко, сметаната и подправките.
  4. Плънката изсипваме върху масленото тесто и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 45 минути.
  5. Печенето е на принципа на чийзкейка – в крайщата трябва да е готово, докато в средата трябва да леко кремообразно.
  6. След като е готов, изваждаме пая от фурната и го оставяме да се охлади напълно преди да го сервираме.

Рецептата за "Маслено тесто", може да намерите в категория "Печива".