Патешко магре с червено цвекло и манго

Продукти

  • 100 мл. червено вино
  • 2 г агар-агар (текстура)
  • 100 г манго
  • 100 г цвекло
  • 200 г патешко магре
  • 2 стръка мащерка
  • 45 г мед
  • 150 мл. балсамов оцет
  • 5 г канела
  • 30 г кафява захар
  • за захарния сироп:
  • 45 мл. вода
  • 100 г захар

Време: 50 мин.
Ниво: професионално

Large pateshko magre v sachetanie s cherveno tsveklo i mango i reduktsiya ot balsamov otset med i mashterka

Начин на приготвяне

  1. "Запечатваме" патешкото магре в нагорещен тиган, без мазнина. 
  2. Следва топлинна обработка за 5 минути в затоплена на 180 градуса фурна. Така обработено, нарязваме филето на филии. 
  3. От червеното цвекло и мангото се приготвяме следната гарнитура: Пасираме ги поотделно и ги прецеждаме. Към цвеклото прибавяме  червеното вино, кафявата захар и канелата.  Кипваме сместа и добавяме агар-агар. Оставяме в хладилник да стегне за 5 минути в подходяща форма. Правим захарен сироп от водата и захарта. Пасираното манго също прецеждаме, добавяме му захарния сироп и агар-агар. Оставяме в хладилник за 5 минути, във форма. 
  4. Аранжираме ястието като започваме от патешкото магре, гарнитурата и сос от редукция на балсамов оцет, мед и мащерка.