Пастет от пилешки дробчета

Продукти

Начин на приготвяне

1. Измиваме дробчетата и ги нарязваме. Почистваме лукът и го нарязваме на ситно.

2. Загряваме тиган с малко масло и добавяме лукът, мащерката и салвията и задушаваме с малко вода,  докато лукът се карамелизира.

3. Прибавяме пилешките дробчета, докато станат кафяви на цвят. Изсипваме сместта в кухненски робот и пасираме, добавяме и 70 г масло и 20 мл сметана, сол и черен пипер на вкус.

4. В тигана изипваме виното и оставяме да се редуцира до 2 с.л.

5. Добавяме виното във пастета. Слагаме пасирания пастет и оставяме да изстине във формички или купички. Заливаме с разтопено масло и оставяме в хладилник за поне 3 часа, докато стегне.