Панирани свински шницели с пармезан

Продукти

  • черен пипер
  • сол
  • 60 г галета
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 3 с.л. пармезан, настърган
  • 550 г свинско филе
  • 2 с.л. горчица

Време: 85 мин.
Ниво: средно

Large panirani svinski shnitseli s parmezan

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме филето и начукваме шницели на тънко. Оставяме да престои за един час в смес от половината прясно мляко, горчицата, солта и черния пипер. 
  2. Пържим шницелите в нагорещено олио, като ги потапяме първо в смес от останалото мляко и разбитите яйца, смес от галетата и пармезана и отново яйчената смес. 
  3. Поднасяме със салата по избор и пържени картофки.