Close search

Пълнено пиле с ориз и гъби

4.0
от общо 130 гласа
Време: 90 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Пълнено пиле с ориз и гъби photo-credit Сочно пълнено пиле с ориз и гъби

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме добре пилето и го подсушаваме. В купичка смесваме част от черния, червения пипер и солта, и ги втриваме в пилето. Оставяме настрана в затворен съд. 
  2. Сваряваме ориза до полуготовност. 
  3. През това време нарязваме лука и гъбите, след което ги запържваме в половината масло заедно с ориза. 
  4. С така получената плънка,  напълваме пилето. (Ако ни остане от плънката, може да я разпределим под и около пилето.) 
  5. След това зашиваме отвора с конец или затваряме с клечка за зъби. 
  6. Накъсваме останалото масло върху пилето или го разтапяме и заливаме. Поръсваме с малко черен, червен пипер и сол. 
  7. Поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна и печем около 70 минути. 
  8. След като го извадим от фурната, порцираме и сервираме.

Пълнено пиле с ориз и гъби може да приготвите с уредите на Tupperware

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност