Пълнено пиле с ориз, гъби и пилешки дробчета

Продукти

  • 200 мл бульон , зеленчуков
  • 50 мл бяло вино
  • червен пипер на вкус
  • 1 връзка магданоз
  • 1 глава лук
  • 100 г гъби
  • 100 г масло
  • 100 г пилешки дробчета
  • 100 г ориз , леко сварен
  • 1 пиле , около 1,5 кг
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус

Време: 110 мин.
Ниво: средно

Large palneno pile s oriz gabi i pileshki drobcheta

Начин на приготвяне

  1. Изчистваме и измиваме добре пилето, посоляваме го и го намазваме обилно с половината масло. В останалото масло запържваме една глава лук, нарязан на кубчета, гъбите, пилешките дробчета и магданоза, нарязани на ситно. 
  2. Добавяме ориза и бялото вино и подправяме със сол и черен пипер. 
  3. С готовата плънка пълним пилето, поръсваме го отгоре с червен пипер, доливаме в тавата 200 мл бульон и го слагаме да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, около час и половина. 
  4. Готовото пиле сервираме топло, но не горещо.