Пълнени постни чушки и домати с булгур

Продукти

  • щипка кимион
  • щипка червен пипер
  • 1 глава лук
  • 1 с. л. зехтин
  • 200 г булгур
  • 5 домата
  • 5 червени чушки
  • черен пипер
  • сол
  • 40 г орехи

Начин на приготвяне

1. Заливаме булгурът с вряща подсолена вода и го оставяме за 10 мин. да набъбне. Настъргваме главата лук и я задушаваме в зехтин с малко сол и вода. Добавяме кимион, червен и черен пипер, едро нарязаните орехови ядки и сваляме от котлона.

2. Добавяме булгура и разбъркваме добре. Измиваме чушките и доматите и ги издълбаваме, като запазваме капачетата им. Нарязваме на ситно семенната част на доматите и по желание я добавяме към сместта за пълнене.

3. Напълваме чушките и доматите и ги затваряме с капачетата. Нареждаме ги в тавичка, слагаме малко зехтин и вода и печем на 180 градуса за около 35-40 мин.