Пълнени камби със сос бешамел

Продукти

  • 10 г бульон , зеленчуков
  • 3 стръка магданоз
  • 10 г сирене "пармезан"
  • 5 г сол
  • 100 г ориз
  • 50 г морков
  • 50 г лук
  • 100 г тиквичкa
  • 100 г патладжан
  • 2 чушки , камби
  • 2 г черен пипер
  • За соса:
  • 60 г масло
  • 50 г брашно
  • 500 мл. прясно мляко
  • 5 г сол
  • 2 г индийско орехче

Време: 65 мин.
Ниво: професионално

Large palneni kambi sas sos beshamel

Начин на приготвяне

  1. Отрязваме горната част на чушките, за да се получи капаче и ги изчистваме от семките.
  2. Гриловаме тиквичката и патладжана и ги оставяме настрани.
  3. Нарязваме на ситно моркова и лука. Запържваме ги съвсем леко и към тях прибавяме ориза заедно с около 300 милилитра вода.
  4. Прибавяме зеленчуковия бульон, солта и черния пипер.
  5. Варим ориза до полуготовност.
  6. Нарязваме магданоза на ситно и настъргваме пармезана, след което ги прибавяме към ориза, заедно с грилованите тиквичка и патладжан.
  7. Пълним камбите и захлупваме с отрязаната горна част.
  8. Печем в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 30-40 минути.
  9. През това време приготвяме соса като разтапяме маслото и в него запържваме брашното за около една минута.
  10. Добавяме прясното мляко и бъркаме постоянно, докато се сгъсти съвсем леко.
  11. Овкусяваме с индийско орехче и сол.
  12. Вече готовите чушки заливаме със соса бешамел и сервираме.