Пълнени чушки с боб

Продукти

  • 100 мл. олио
  • черен пипер
  • джоджен
  • 1 кисела зелка
    малка
  • червен пипер
  • чубрица
  • 1 морков
  • 500 г боб
  • 1 глава лук
  • 200 г орехи
    едро счукани
  • 1 пак. червени чушки
    сушени

Начин на приготвяне

  1. Накисваме боба от вечерта, изсипваме водата и го сваряваме, като сменяме водата 1-2 пъти.
  2. Накисваме сушените чушки в топла вода. Приготвяме плънката като задушаваме олиото с лука, нарязания на ситно морков, подправките и добавяме сварения боб и орехите накрая.
  3. Пълним чушките с плънката и затваряме отгоре с нарязано на ситно кисело зеле. Поставяме чушките в тава, като между тях слагаме нарязаното кисело зеле, доливаме малко зелев сок. Печем на 180 градуса, около 30-40 минути.

Съвет: 

Не слагаме сол в плънката, защото използваме кисело зеле и зелевия сок.