Пълнен патладжан

Продукти

  • 3 стръка магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка копър
  • 20 гр. гъби
  • 50 гр. шунка
  • 50 гр. кашкавал
  • 100 гр. кайма
  • 1 глава лук
  • 1 бр. патладжан
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Разрязваме патладжана на две половинки, осоляваме го и го оставяме да престои 15 минути. 
  2. С нож и лъжица издълбаваме хубаво половинките. 
  3. Оформените половинки слагаме в леко посолена вряща вода, хубаво да омекнат. 
  4. Запържваме издълбаната част заедно с лука и каймата, нарязаните шунка и гъби, копъра, чесъна и магданоза. 
  5. С получената смес пълним патладжана и го запичаме до готовност (до златисто). Накрая добавяме настъргания кашкавала и отново запичаме до златиста коричка.
  6. Ястието сервираме горещо.