Паеля с морски дарове

Продукти

Начин на приготвяне

1. Задушаваме в зехтин ситно нарязания пресен лук и добавяме ситно нарязания чесън, сол, мащерка, черен пипер, къри и чили, както и нарязаната на малки парченца сушена червена чушка. Всички подправки добавяме на вкус.

2. Добавяме ориза за паелята и го оставяме да поеме зехтина и да стане стъклен. Добавяме горещия пилешки бульон и шафрана. Добавяме изчистения и нарязан на парченца октопод и замразения грах.

3. След като сместта заври, намаляваме котлона и на 10-тата минута добавяме почистените цели сурови скариди. Желателно е да ги добавим с главите. На 15-тата минута добавяме и измитите миди. Варим около 18 минути ястието, като опитваме вкуса докато приготвяме.

4. Изключваме котлона и затваряме паелята с капак. Оставяме ястието настрани "да си почива" около 5-10 минути. Сервираме с нарязан на едро пресен магданоз.