Октопод във вино

Продукти

  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 3 зърна бахар
  • 1 връзка магданоз
  • 1 дафинов лист
  • 2 с.л. оцет
  • 1 пръчица канела
  • 1 ч.ч. червено вино
    сухо
  • 100 мл. зехтин
  • 1 октопод
  • 1 ч.л. черен пипер
    на зърна

Начин на приготвяне

  1. Начукваме октопода като пържола и го изстъргваме добре, за да не остане твърдо месото. Изчистваме очите и вътрешностите. Режем пипалата на парчета и ги слагаме в тиган на печката, за да си пуснат соса. 
  2. Оставяме течността да изври на слаб огън, докато месото омекне. Прибавяме зехтина, виното, оцета и подправките, и оставяме на слаб огън за около 40 минути.
  3. Може да долеем ястието с малко вода или бульон.
  4. Сервираме топло или студено, с варен ориз или картофено пюре, по желание.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).