Мини кюфтенца с чушки на шиш

Продукти

  • 2 глави лук
    почистени и нарязани
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 7 стръка магданоз
  • 1 ч.л. кимион
    млян
  • 1 глава лук
  • 1 кг. кайма
  • 2 червени чушки
    почистени и нарязани на едри кубчета
  • 2 жълти чушки
    почистени и нарязани на едри кубчета

Начин на приготвяне

  1. Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания лук и магданоз.
  2. След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим  и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
  3. От така получената кайма оформяме кръгли кюфтенца, които редувайки със зеленчуците нанизваме на шиш. 
  4. Нагряваме скарата предварително и я намазваме леко с мазнина. 
  5. При печенето, обръщаме шишчетата.  
  6. Поднасяме топли с гарнитура от пържени каротфки, ориз или свежи зеленчуци.