Миди в масло и вино

Продукти

  • пресен магданоз
  • пресен девисил
  • 20 мл зехтин
  • 100 г краве масло
  • 1 кг миди
  • 100 мл сухо бяло вино
  • 1 ч.л. сос "уорчестър"
  • 3 скилидки чесън
  • 1 малка франзела
  • 40 г масло
  • 1 скилидка чесън
  • пресен копър

Време: 30
Ниво: лесно

Large midi v maslo i vino

Начин на приготвяне

1. Запичаме разрязаната на две по дължина франзела във фурната за около 5 мин.

2. Разбъркваме смачканата скилидка чесън с 40 г масло и пресен копър.

3. Нарязваме останалия чесън на ситно и го запържваме в зехтина и маслото. Наливаме бялото вино и когато заври добавяме изчистените миди.

4. Добавяме девисила и магданоза и поръсваме със соса "Уорчестър". Изчакваме соса да се сгъсти и сваляме от котлона.

5. Намазваме франзелата с ароматното билково масло и сервираме ястието топло. Поднасяме с охладено бяло вино.