Мариновани ребра на барбекю

Продукти

  • 1,5 кг. ребра
  • 8 с.л. кетчуп
  • 2 с.л. мед
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 0,5 ч.л. кимион
  • 0,5 ч.л. чесън
    на прах
  • 0,5 ч.л. къри
  • 0,5 ч.л. розмарин

Начин на приготвяне

  1. Разбъркваме добре кетчупа, меда, балсамовия оцет, соевия сос, черния пипер,  кимиона, чесъна на прах и кърито.
  2. Слагаме нарязаните ребра и объркваме, най-добре с ръце.
  3. Оставяме на хладно за 8 часа. 
  4. Печем на скара или барбекю.
  5. Поръсваме с розмарина и сервираме с гарнитура по избор.