Малинов чийзкейк

Продукти

  • За блата:
  • 100 г масло
  • 200 г какаови бисквити
  • За малиновия крем:
  • 200 г захар
  • 20 г мед
  • 500 г малини
  • 100 г лешници
  • 100 г сирене "маскарпоне"
  • 100 г заквасена сметана
  • 250 г сирене "филаделфия"

Време: 60 мин.
Ниво: средно

Large malinov chiyzkeyk

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме бисквитите и ги разбъркваме много добре с маслото.
  2. Във форма за торти полагаме вече готовия блат от бисквити, който разстиламе добре и притискаме към дъното.
  3. За крема: смесваме сиренето филаделфия, заквасената сметана, сиренето маскарпоне, захарта и меда. Разбъркваме много добре, до получаването на хомогенна смес.
  4. След това намачкваме малините, натрошаваме лешниците и ги прибавяме към готовата смес. Разбъркваме внимателно.
  5. Вече готовият малинов крем разстиламе върху бисквитения блат и поставяме в хладилник за 3-4 часа за да стегне.
  6. Готовият чийзкейк гарнираме с цели малини.