Лимоново сладко

Продукти

  • 4 яйца
  • 100 г масло
  • 300 г пудра захар
  • 4 лимона

Начин на приготвяне

  1. Измиваме добре лимоните. Настъргваме кората им и ги изцеждаме хубаво. 
  2. В голяма метална купа разбъркваме настърганата кора, сокът и захарта до пълното стопяване на захарта. 
  3. Добавяме нарязаното на кубчета масло и поставяме купата на водна баня, като разбъркваме сместа периодично. 
  4. В друга купа разбиваме яйцата с миксер.
  5. След като напълно се разтопи маслото, добавяме на тънка струйка яйцата, като бъркаме непрекъснато. 
  6. Готвим на водна баня още 20 минути, при постоянно разбъркване. 
  7. Готовото лимоново сладко трябва да се сгъсти и да прилича на крем - тоест да може да остане на опаката част на супена лъжица. 
  8. Охладеното сладко прехвърляме в стерилизиран буркан или няколко малки стерилизирани бурканчета. 
  9. Бурканът затваряме плътно и съхраняваме в хладилник.