Лимонов кекс с бял шоколад

Продукти

  • 200 г брашно
  • 6 с.л. прясно мляко
  • 2 лимона
    сока и настъргани корите
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 200 г масло
  • 5 яйца
  • 220 г захар
  • за гарниране:
  • 250 г бял шоколад
    , разтопен на водна баня

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата до удвояване на обема, добавяме захарта и разбиваме с миксера до получаване на гъст крем. 
  2. Добавяме маслото и лимона - корите и сока, разбъркваме и добавяме пресятото с бакпулвера брашно. 
  3. Добавяме прясното мляко и мака, и разбъркваме до хомогенност. 
  4. Изсипваме във форма за кекс и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40 минути или до суха клечка. 
  5. След като леко поизстине, заливаме с разтопения на водна баня бял шоколад. По желание, може да добавим и малко карамел.