Лаврак на скара с френски сос

Продукти

  • 50 г краве масло
  • 4 бр. лаврак
    , филе
  • за соса:
  • 0,5 лимон
  • 2 ч.л. каперси
  • 100 г чери домати
    , ситно нарязани
  • 1 кромид лук
    , ситно нарязан
  • 100 мл зехтин
    , екстра върджин
  • 1 босилек
  • 1 глава зелен лук
    , ситно нарязан

Начин на приготвяне

  1. Поставяме върху грил тиган лист алуминиево фолио и леко го намазваме с масло. Намазваме филетата също с масло и ги поставяме върху фолиото, така че кожата да остане отгоре.
  2. Печем рибата на силен огън, по 5-7 минути от всяка страна, докато придобият кафяв цвят.
  3. Слагаме доматите и лука в тиган с каперсите, лимоновия сок и зехтина.
  4. Стопляме сместа за около две минути и добавяме листата босилек.
  5. С помощта на лъжица за риба преместваме филетата в затоплени чинии и поливаме с получения сос.
  6. По желание, сервираме със задушени или печени картофи. Добавяме останалия босилек и зелен лук.