Кюфтета от риба тон

Продукти

  • 500 г риба тон
  • 0,5 връзка магданоз
  • 0,5 връзка копър
  • 1 стрък пресен лук
  • 1 лимон
  • 4 яйца
  • 100 г галета
  • 10 мл соев сос
  • 5 г сол
  • 5 г черен пипер

Време: 35 мин.
Ниво: средно

Large kyufteta ot riba ton

Начин на приготвяне

  1. Изпичаме рибата тон на 150-160 градуса, закрита с фолио.
  2. Вече изпечената риба накъсваме на малки парчета.
  3. Нарязваме на ситно магданоза, копъра и пресния лук.
  4. Настъргваме лимонената кора, изцеждаме сока и разбиваме едно яйце.
  5. След това нарязаните магданоз ,лук, копър, галетата, настърганата кора от лимон, сока и разбитото яйце прибавяме към рибата тон.
  6. Овкусяваме със сол, бял пипер, соев сос и разбъркваме много добре.
  7. Оформяме кюфтетата, разбиваме останалите три яйца. 
  8. Всяко кюфте овалваме в разбитите яйца и пържим в предварително загрята мазнина, на тиган.
  9. Гарнираме със свежа салата по избор и сервираме.