Кюфтенца "Сюрприз"

Продукти

  • 1 кг. кайма
  • 1 яйце
    за каймата
  • 6 яйца
    сварени
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 с.л. чубрица
  • 1 ч.л. черен пипер
  • сол
    на вкус
  • 2 картофа
    сварени
  • 100 гр. кашкавал
    настърган, за поръсване
  • 60 гр. галета

Начин на приготвяне

  1. Омесваме подправките с каймата, яйцето, нарязания на ситно лук и намачканите картофи.
  2. Объркваме хубаво и вземаме част от сместа, необходима да загърне цялото яйце като топка. 
  3. Така правим всички кюфтенца. Овалваме ги в галета едно по едно.
  4. След това нареждаме кюфтенцата в намаслена тава и ги поръсваме с настъргания кашкавал. 
  5. Печем ги в загрята фурна на 180 градуса, около 20 минути - докато се зачерви кашкавала.
  6. По желание ги поднасяме с чери доматки или лютеничка "Олинеза".